RTK-Basisstation

De hoogste nauwkeurigheid dankzij eigen station

01.

Basisprincipe RTK

Een RTK-Basstation is een GPS ontvanger op een bekende vaste locatie. Een basstation weet haar locatie op millimeter nauwkeurig. Hierdoor kan een Basis een rover (trekker) corrigeren. Hierdoor blijven uw AB lijnen altijd op een vaste plek en werkt uw systeem centimeter nauwkeruig.

Vuistregel RTK: Uw GPS ontvanger verliest 1mm extra per KM dat uw station verwijderd is.

Vuistregel RTK-FIX: Voor een stabiele RTK-FIX moeten uw Base en Rover 10 satellieten observeren. het minimum voor een fix is 7 satalieten. 

Kortom een correctiesignaal kan een GPS systeem maken of breken!

TIP: Een GNSS ontvanger observeert naast GPS ook andere navigatie systemen als BEIDOU (China), GALILEO (EU), en GLONASS (Rusland).

02.

NTRIP telefonie

NTRIP RTK correcties worden via het internet verstuurd. Het voordeel van NTRIP is dat een station een groter bereik heeft. RTK-GPS verstuurd gratis correctiedata via de open caster RTK2GO. Deze caster is te bereiken via mountpoint: Rtk2go.com poort 2021.

kijk voor de actuele mountpoints op:

http://monitor.use-snip.com/?hostUrl=rtk2go.com&port=2101

RTK-GPS.nl levert betrouwbare, betaalbare en eenvoudige basisstations deze werken met agopen, Cerea maar ook voor Trimble, Raven, Topcon, Novatel etc.

 

03.

Radio RTK

Het versturen van RTK via radio is een veelgebruikte manier om RTK correcties van het basstation naar de rover te sturen. Het voordeel van radio is dat het super eenvoudig is. Er is geen internetnetwerk, caster, telefoonpaal of modem nodig. Het basistation verstuurd de correctiedata rechstreeks naar de rover.

RTK-GPS kan echter ook radio correcies verzorgen! Ook in de 400mhz frequentie deze frequentie wordt gebruikt door  SBG, Raven, Trimble, autofarm etc.

Verder heeft RTK-GPS.nl modems ontwikkeld om systemen rechstreeks van Radio naar 4G NTRIP om te zetten. Kortom gooi uw systeem niet weg en doe even een belletje om de mogelijkheden te bespreken: 06312834747.

Winkelwagen