De Machinebesturing van rtk-gps.nl

Wij hebben ruime ervaring met machine besturing, De meest gangbare besturing is ploegbesturing en pootmachine besturing. Verder kun je ook andere werktuigen als schoffels met een side shift aansturen.

Standalone versus gekoppeld aan systeem

Wij leveren Ploeg en pootmachine besturing die u kunt koppelen aan uw bestaande GPS systeem. Denk hierbij aan Trimble, Topcon, SBG etc. Hierdoor kunt u eenvoudig poten of ploegen met uw bestaande gps systeem. Een voordeel van deze aanpak is dat u kan werken met het systeem wat u gewent bent en geen extra hardware hoeft aan te schaffen. Wij hebben ruime ervaring met een groot aantal merken systemen.

Een andere aanpak is een standalone systeem, dit betekent dat de complete hardware van de ploeg of pootmachine besturing aan uw pootmachine geschroeft wordt. Hierdoor kunt u het systeem met verschillende tractoren gebruiken. En kunt u dus ploegen met elke trekker of er nou een gps systeem in zit of niet.

Kenmerken Ploegbesturing

U kent het mischien wel, u bent aan het ploegen op zware grond. Hoewel u probeert uw GPS lijn te volgen blijft dit een lastig klusje. De ploeg heeft de trekker in bedwang en u probeert de ploeg met de vario bij te sturen. Verschillen in afslipbaarheid en verschillende gewassen op uw kavel zorgen voor uitdagende omstandigheden. Met ploegbesturing horen deze problemen tot het verleden en regelt de GPS de vario van uw ploeg.

  • Een voorbeeld hiervan is dat het systeem niet stuurt als de trekker stil staat.
  • Dankzij de kantel sensor heeft u weinig werk op de kopakker.
  • Leverbaar met Load sensing en zonder load sensing

Kenmerken pootmachine besturing

Met Pootmachine besturing heeft u zuiver pootwerk. Daarnaast ontlast het de bestuurder, en kan deze zich focussen op het pootwerk in plaats van de hele tijd de pootmachine over de rug te sturen. Het inbouwen van een pootmachine besturing kan bij een miedema in de bestaande besturingkast. Maar wij raden aan een extra proportioneel ventiel te plaatsen. Hierdoor kunt u snel de pootmachine keren op de kopakker.

  • Zuiver pootwerk
  • Compatibel met uw eigen GPS systeem.\
  • Dissel van de pootmachine aansturen of de trekhaak sturen.
Winkelwagen